Scherzando gemengd koor.

Scherzando is, de naam zegt het al, een koor met een knipoog. Het is opgericht in 1994 en bestaat uit ca 45 enthousiaste zangers uit Driebergen en omstreken. Wekelijks wordt op maandagavond in De Bron gerepeteerd.

Scherzando heeft in de loop van zijn 25-jarig bestaan heel wat gezongen. Hoogtepunten zijn door de jaren heen ‘De Schipbreuk’ (Wagenaar), de ‘St. Jorismis’ (Finckers), ‘Zoo Buddingh Zoo’ (Strategier), ‘Sacred Bridges’ en 'The Armed Man' (Jenkins). In dit rijtje mogen ook niet ontbreken ‘Acis and Galatea’ (Händel), ‘Ruddigore’ (Sullivan), het ‘Requiem’ (Fauré) en de ‘Missa Criolla’ (Ramírez).

In 2018 voerde Scherzando ‘Dido en Aeneas’ uit (Purcell). Voor dit jaar staat de Carmina Burana (Orff) op het programma.

Naast grotere werken met solisten en/of begeleiding zingen we ook graag a capella-liederen, uit de Renaissance tot heden./p>