Najaarsconcert Van motet tot opera

Scherzando zingt Purcell / Dido & Aeneas op de Amsterdamse Zuidas

zaterdag 24 november 2018, aanvang 20.00 uur Grote Kerk in Driebergen - ingang via Nieuw Salem

Het Driebergs Gemengd Koor Scherzando geeft op zaterdag 24 november een concert dat geheel gewijd is aan de muziek van Henry Purcell (1659-1695) , een van de belangrijkste componisten van de zeventiende eeuw.

Voor de pauze wordt een vijftal anthems uitgevoerd: composities uit de Engelse kerkmuziek.

Na de pauze brengt het koor, met medewerking van vijf solisten en het barokensemble KirstiConsort, de beroemde opera Dido & Aeneas ten gehore: de eerste Engelstalige opera die ooit geschreven is.

De muziek is dezelfde gebleven als in 1690, ook de teksten zijn niet veranderd, alleen de enscenering is aangepast. De stad Carthago, waar de opera zich oorspronkelijk afspeelde, is vervangen door de Amsterdamse Zuidas anno 2018: een sprong in de tijd van meer dan 2000 jaar!

De hele avond staat onder leiding van Reinhard Findenegg, de vaste dirigent van Scherzando. De solisten zijn Tamar Niamut, Pim Bokhorst, Claudia van der Wilt, Ernestine Smulders en Laura Woolthuis. Het ensemble KirstiConsort wordt gevormd door Kirsti Apajalahti, Marite Sainz Palacios, Nino Natroshvili, Elianne Ardts en Tim Veldman

Voor meer informatie: download het programmaboekje Link

Toegangskaarten ad € 15.= (inclusief pauzedrankje) verkrijgbaar bij koorleden, Boekhandel Baas Driebergen, of stuur een mail naar: kaartjes@scherzandokoor.nl met daarin uw naam en hoeveel kaartjes u wenst te reserveren. U krijgt dan een reactie van onze penningmeester over de wijze van vooruitbetaling.

Scherzando 25 jaar: vieren, genieten en meedoen

In 2019 vieren we ons 5de lustrum met twee bijzondere concerten:

Concert samen met Wishful Singing

Met hun performance maken deze vijf vrouwen, een ensemble van internationaal topniveau, 'iets van bijna niets'.

Zoals zij zouden ook wij willen zingen. Hun vaste arrangeur Bob Zimmerman schrijft speciaal voor dit concert een feestelijke medley, die wij samen met Wishful Singing zingen. Geheel in lijn met Scherzando's traditie wordt u ook tijdens dit concert verleid om mee te doen.

Zondagmiddag 7 april 2019

De Carmina Burana van Carl Orff

Profane Middeleeuwse teksten over de liefde en het noodlot, uit verveling geschreven door Benediktijner monniken.

Het is geestige, soms ingetogen en dan weer uitbundige muziek. Willem Wilmink maakte de humoristische vertaling. Orff componeerde de Carmina Burana voor Groot koor, solisten, twee pianisten en slagwerkers.

De Carmina Burana is zeer geliefd in korenland. Is dit een kans voor jou om dit nogmaals te zingen of om het eindelijk eens te mogen in studeren?

Ben je geïnteresseerd, meld je dan als projectkoor-kandidaat met een mail aan onze Secretaris of gebruik de contact-info elders op de site.

Zondagmiddag 24 november 2019