Scherzando 25 jaar: vieren, genieten en meedoen

In 2019 vieren we ons 5de lustrum met twee bijzondere concerten:

Concert samen met Wishful Singing

Met hun performance maken deze vijf vrouwen, een ensemble van internationaal topniveau, 'iets van bijna niets'.

Scherzando zocht voor het 25-jarig Jubileumconcert naar samenwerking met een zanggroep die qua muziekkeuze en uitvoering na aan ons hart ligt. Die hebben we gevonden in Wishful Singing, een ensemble van 5 vrouwen. De naam zegt het al: zoals zij zingen zo willen wij dat ook. Met hun grappige, soms dwaze maar altijd zeer muzikale manier van optreden willen wij ons 5e lustrum vieren. Scherzando en Wishful Singing treden afzonderlijk en gezamenlijk op. Samen zingen zij ter afsluiting een medley, het feestlied, dat componist Bob Zimmerman arrangeerde aan de hand van favoriete songs uit het repertoire van Scherzando.

Zondagmiddag 7 april 2019, aanvang 15:30 uur, Grote Kerk in Driebergen - ingang via De Lei 86
Zie Wishful Singing

De Carmina Burana van Carl Orff

Profane Middeleeuwse teksten over de liefde en het noodlot, uit verveling geschreven door Benediktijner monniken.

Het is geestige, soms ingetogen en dan weer uitbundige muziek. Willem Wilmink maakte de humoristische vertaling. Orff componeerde de Carmina Burana voor Groot koor, solisten, twee pianisten en slagwerkers.

De Carmina Burana is zeer geliefd in korenland. Is dit een kans voor jou om dit nogmaals te zingen of om het eindelijk eens te mogen in studeren?

Ben je geïnteresseerd, meld je dan als projectkoor-kandidaat met een mail aan onze Secretaris of gebruik de contact-info elders op de site.

Zondagmiddag 24 november 2019