Programma 2021

Vanwege de COVID 19 ontwikkelingen heeft tot onze grote spijt het op 14 november geplande concert helaas geen doorgang kunnen vinden.

We proberen in het voorjaar het concert alsnog uit te voeren. Zodra daar meer over bekend is volgt hier meer info.

Mensen die per mail kaartjes hebben besteld en betaald kunnen aan ons doorgeven of u:
1) het toegangskaartje terugbetaald wilt krijgen, of
2) het bedrag laat staan voor de uitgestelde uitvoering, of
3) ons wil helpen de gemaakte kosten te dekken door ons het bedrag te schenken.

Een mailtje naar penningmeester@scherzandokoor.nl met uw keuze is voldoende.

Voor een regeling m.b.t. de gedrukte kaartjes volgt nog nadere info.

======================================

Misa Tango (Misa a Buenos Aires)

Zondag 14 november 16:00, Grote Kerk, ingang via Nieuw Salem, De Lei 86, in Driebergen.

Ons najaarsconcert staat in het teken van de Argentijnse muziek en haar wortels, met centraal in het programma de compositie Misa Tango / Misa a Buenos Aires van de componist Martín Palmeri en andere composities zoals Libertango van Astor Piazolla en Serenata para la Tierra de Uno van M.E. Walsh. De uitvoering is in samenwerking met RBO Synfonia en staat onder leiding van onze vaste dirigent Reinhard Findenegg. Soliste is de sopraan Tamar Niamut, die al eerder – in 2015 voor the Armed Man en in 2018 voor de titelrol in Dido & Aeneas – met Scherzando te horen was.

De Misa Tango komt voort uit Palmeri’s persoonlijke muzikale ervaringen met het arrangeren van tangomuziek en het dirigeren van koren en zijn behoefte om deze te integreren. Daarbij heeft hij ervoor gekozen het zwaartepunt van de karakteristieken van de tango in de orkestpartituur aan te brengen. Het handhaven van de Latijnse liturgische tekst geeft het werk een gereserveerde, esoterische distantie, die hij ook sterk herkent in de tango.

U kent Scherzando als een koor met passie, steeds zoekend naar repertoire dat uitdagend is voor de leden en interessant voor de bezoekers. Na een jaar waarin ons koor wel hard, maar vaak thuis heeft geoefend, zien wij er enorm naar uit om dit najaar weer contact met het publiek te hebben.

Zondagmiddag 19 december (onder voorbehoud)

Klein kerstoptreden op een nog te bepalen locatie.

Programma 2022

Hopelijk in het voorjaar alsnog ...

Misa Tango (Misa a Buenos Aires)

op een nog nader te bepalen datum en locatie.

Zie ook hierboven.