Programma 2021

Najaarsconcert

Zondag 14 november

De hele middag staat in het teken van de Argentijnse muziek en haar wortels, waarbij het hart van het concert wordt gevormd door de compositie Misa Tango / Misa a Buenos Aires van de componist Martín Palmeri.

Voor de uitvoering van dit prestigieuze project wil Scherzando samenwerken met Tamar Niamut, een sopraan die al eerder – in 2015 voor the Armed Man en in 2018 voor de titelrol in Dido & Aeneas – de harten van de bezoekers verwarmde. Voor de begeleiding kunnen wij een beroep doen op RBO Sinfonia, een gezelschap dat gespecialiseerd is in begeleiding van koren..

De Misa Tango komt voort uit Palmeri’s persoonlijke muzikale ervaringen met het arrangeren van tangomuziek en het dirigeren van koren en zijn behoefte om deze te integreren. Daarbij heeft hij ervoor gekozen het zwaartepunt van de karakteristieken van de tango in de orkestpartituur aan te brengen. Het handhaven van de Latijnse liturgische tekst geeft het werk een gereserveerde, esoterische distantie, die hij ook sterk herkent in de tango.

U kent Scherzando als een koor met passie, steeds zoekend naar repertoire dat uitdagend is voor de leden en interessant voor de bezoekers. Na een jaar waarin ons koor wel hard, maar vaak thuis heeft geoefend, zien wij er enorm naar uit om dit najaar weer contact met het publiek te hebben.

Maandagavond 20 december

Klein kerstoptreden in een zorginstelling.

Scherzando gemengd koor. Driebergen.