Programma 2021

Misa Tango (Misa a Buenos Aires)

Zondag 14 november 16:00, Grote Kerk, ingang via Nieuw Salem, De Lei 86, in Driebergen.

Ons najaarsconcert staat in het teken van de Argentijnse muziek en haar wortels, met centraal in het programma de compositie Misa Tango / Misa a Buenos Aires van de componist Martín Palmeri en andere composities zoals Libertango van Astor Piazolla en Serenata para la Tierra de Uno van M.E. Walsh. De uitvoering is in samenwerking met RBO Synfonia en staat onder leiding van onze vaste dirigent Reinhard Findenegg. Soliste is de sopraan Tamar Niamut, die al eerder – in 2015 voor the Armed Man en in 2018 voor de titelrol in Dido & Aeneas – met Scherzando te horen was.

Toegangskaarten € 15.= verkrijgbaar bij koorleden, Boekhandel Baas Driebergen, of stuur een mail naar: kaartjes@scherzandokoor.nl met daarin uw naam en hoeveel kaartjes u wenst te reserveren. U krijgt dan een reactie van onze penningmeester over de wijze van vooruitbetaling.
Aan de deur wordt een corona-check gevraagd.

De Misa Tango komt voort uit Palmeri’s persoonlijke muzikale ervaringen met het arrangeren van tangomuziek en het dirigeren van koren en zijn behoefte om deze te integreren. Daarbij heeft hij ervoor gekozen het zwaartepunt van de karakteristieken van de tango in de orkestpartituur aan te brengen. Het handhaven van de Latijnse liturgische tekst geeft het werk een gereserveerde, esoterische distantie, die hij ook sterk herkent in de tango.

U kent Scherzando als een koor met passie, steeds zoekend naar repertoire dat uitdagend is voor de leden en interessant voor de bezoekers. Na een jaar waarin ons koor wel hard, maar vaak thuis heeft geoefend, zien wij er enorm naar uit om dit najaar weer contact met het publiek te hebben.

Maandagavond 20 december

Klein kerstoptreden in een zorginstelling.